Wat is Massage therapie?

Massage therapie zit tussen fysiotherapie en wellness massage in. U komt met een vraag, dat kan gewoon behoefte hebben aan een ontspannings massage. Maar waarom heeft u behoefte aan een ontspannings massage? Heeft u de laatste tijd veel stress gehad, slecht geslapen of is er een spanningsveld dat niet uit zichzelf weg gaat?

Of heeft u een klacht die u al zo lang heeft en u heeft er al van alles aan laten doen, maar niets lijkt te helpen. “Het zal er wel bij horen….”

Met deze vragen gaan we aan het werk en ik zal er alles aan doen dat u zich beter gaat voelen!

Waarom helpt massage therapie?

Omdat er op een andere manier naar het lichaam gekeken wordt. Bindweefselmassage en cuppen vormt hier de hoofdzaak. Verklevingen in het bindweefsel kunnen de meest uiteenlopende klachten veroorzaken. Zoals die pijnlijke plek in de onderrug, die eeuwige hoofdpijn, die pijnlijke voet of dat rare gevoel in de handen.

Het kan ook zijn dat u meer geholpen wordt met ademhalingsoefeningen en/of een ontspanningsmassage  om rust en balans terug te krijgen. De hartslag wordt weer regelmatig en u krijgt weer nieuwe energie.

Het lichaam is prachtig als een mooi lopende motor. Maar ook de beste motor moet worden onderhouden.

Hoe ga ik te werk?

U ontvangt voor een eerste afspraak een anamnese formulier. Dit formulier ontvang ik graag minimaal een dag van te voren terug, zodat ik me op uw klacht kan voorbereiden. Vervolgens bespreken we het anamnese formulier bij de eerste afspraak, om nog dieper op uw vraag in te gaan en een behandelplan te maken. Hierna gaan we aan de slag om uw lichaam weer in uw optimale balans te brengen. Wat u ook zoekt, iedere behandeling is op uw persoonlijke toestand gebaseerd.

Ik verwelkom u graag bij BalanceLife.

Juliette Munro