Trigger Needling Concept of ook wel Dry Needling

Over Triggerpoints heb ik al eerder geschreven en ook de uiteenlopende klachten die u hierdoor kunt hebben. Met Dry Needling gaan we de triggerpoints anders benaderen, directer.

Waarom Dry Needling?

Door een “single use” acupunctuur naald te gebruiken in het Triggerpoint, wordt de spier directer aangesproken om te herstellen. Er is dus sneller resultaat, dat is ook de rede waarom het veel in de sportwereld gebruikt wordt. Het naaldje prikt de dunne spiervezeltjes aan en hierdoor wordt de spierknoop als het ware ontward.

Hoe verloopt een behandeling?

Na een uitgebreide anamnese maken we een beeld van uw klacht en bespreken we de passende behandeling. Afhankelijk van welke spieren behandeling nodig hebben, worden één of meerdere naalden gezet waarmee gewerkt wordt. Dit gebeurt door het op en neer bewegen van de naald. Het resultaat daarvan is een zwaar gevoel in de spieren en evt. “twitches” van de spieren. Als de spieren zijn “uitgewerkt” masseer ik altijd nog even na om de spieren hun maximale ontspanning te geven. Dit zware gevoel kan nog een aantal uren tot 24 uur blijven gevoelt worden, waarna er verbetering komt.

Is dit gevaarlijk?

Ik werk via de richtlijnen van Trigger Needling Concept, dat betekent dat ik met steriele eenmalig gebruik acupunctuur naalden werk. Ik desinfecteer mijn handen en draag handschoenen. Er komt zelden bloed vrij bij de behandeling.

Mocht u meer informatie hierover willen kunt u natuurlijk altijd contact met mij opnemen.

Dry Needling BalanceLife